skip to Main Content

IMATE PITANJA ZA NAS?

VIB-logo-80

Kontaktirajte nas

Konsultujte se o svim vidovima osiguranja i zatražite najbolju ponudu za Vas

 • Adresa:
  Rudnička 2, VI sprat, 11000 Beograd
 • Telefon:
  +381 11 4046 753
 • Fax:
  +381 11 4046 753
 • E-mail:
  office@vib.rs
+381 11 4046 753 office@vib.rs

Svaka faza izgradnje nekog projekta je izložena vrlo specifičnim rizicima, a investitor i izvođač radova moraju uzeti u obzir pojavu raznih vrsta neželjenih događaja i potencijalne štete. Veća šteta u fazi izgradnje ili montaže ne dovodi samo do gubitka u vidu fizičkog oštećenja objekta ili opreme, već i do ozbiljnog kašnjenja radova, što prouzrokuje i gubitak profita investitora. Pravilna procena rizika i izbor odgovarajućeg osiguravajućeg pokrića garancija je finansijske sigurnosti čitavog projekta.

Osiguranje objekata u izgradnji i montaži osmišljeno je da zaštiti sve ugovorne strane uključene u realizaciju projekta – investitora, glavnog izvođača i sve podizvođače. Ovo osiguranje pokriva ceo proces implementacije, a predmet osiguranja su ugovoreni radovi, materijal, oprema, uređaji, postojeća imovina ili dodatni troškovi.

Osiguranje se odnosi na posledice požara, eksplozije, prirodne katastrofe kao što su zemljotres, poplava, bujica i visoka voda, oluja i udar groma, sleganje i klizanje tla, štete koje su nastale kao posledica greške u projektu, nehata ili nemara radnika, provalne krađe i razbojništva, građevinske nezgode…

Osiguranje se može proširiti i na građansku odgovornost za štete na imovini ili povrede trećih lica, koja nisu povezana sa procesom izgradnje. To znači da će osiguranje, umesto vas, obeštetiti treća lica i pružiti vam pravnu zaštitu u slučaju tužbe.

Poseban deo polise se odnosi na gubitak profita investitora u slučaju kašnjenja završetka radova, pod uslovom da je kašnjenje rezultat oštećenja pokrivenih osiguranjem (ALOP).

Back To Top