skip to Main Content

IMATE PITANJA ZA NAS?

Kontaktirajte nas

Konsultujte se o svim vidovima osiguranja i zatražite najbolju ponudu za Vas

  Godišnji pregled Domaća startup scena u razvoju, D&O polise sve traženije

  U našem Godišnjem pregledu za 2018. godinu naveli smo sajber osiguranje kao najveći “trend” među polisama osiguranja koje se ugovaraju sa pravnim licima. Tokom 2019.godine, ovo osiguranje je već postalo uobičajeno, a naš tim je primetio tražnju i za nekim drugim rešenjima u osiguranju. Kakve smo još pojave na poslovnoj sceni regiona uočili? Pročitajte novi godišnji pregled i saznajte.

  Domaća startup scena: FinTech i E-commerce privlače najviše inovatora

  Iako se do sada možda činilo da lokalni preduzetnici i inovatori kaskaju za ostatkom sveta, sve veći rast broja startup-a na domaćoj poslovnoj sceni govori suprotno. Pored startup biznisa sa kojima smo već imali priliku da sarađujemo u proteklom periodu, primetan je dalji razvoj domaće startup scene. 

  Osim osnivanja novih startup kompanija, o ovome svedoči i sve veći broj stručnih događaja namenjenih upravo ovim firmama. Tokom 2019. godine imali smo priliku da prisustvujemo nekim od tih događaja, ne bi li dobili direktan uvid u ovaj trend. 

  Razvoj lokalnih startup-a

  VIB tim posetio je FinTech4 Business Forum i OMGCommerce konferenciju, na kojima smo se susreli direktno sa predstavnicima stranih, ali i domaćih stratup-a. Kako se čini, FinTech i E-commerce su oblasti koje su među najatraktivnijim za pokretanje startup biznisa.

  Međutim, preduzetnici se ovde mogu suočiti sa brojnim izazovima, te se zbog prirode ovih industrija sajber osiguranje nametnulo kao logično rešenje.

  D&O – nema ugovora bez osiguranja

  Osiguranje od ogovornosti direktora i članova uprave (D&O) postalo je prilično traženo rešenje u osiguranju od kada su mnoge kompanije počele da ga postavljaju kao uslov sklapanja ugovora.

  Naime, sve češće se dešava da se u ugovore uključuje i klauzula obaveznog D&O osiguranja. Ovaj uslov uglavnom postavljaju investitori pre nego što ulože u neki projekat ili startup, kao vid osiguranja svojih sredstava.

  Osiguranje D&O je rešenje u osiguranju koje omogućava da se minimalizuju posledice propusta direktora i članova uprave, a koje mogu rezultovati parnicama, te značajnim gubitkom sredstava. Iako je nastalo najviše iz potrebe velikih korporacija da zaštite svoje interese, sve više srednjih i malih preduzeća je počelo da se interesuje za D&O polise.

  Back To Top