skip to Main Content

IMATE PITANJA ZA NAS?

VIB-logo-80

Kontaktirajte nas

Konsultujte se o svim vidovima osiguranja i zatražite najbolju ponudu za Vas

  Krađa Podataka O Kreditnim Karticama

  Ni poznati internet gigant Google ne uživa 100% zaštite od sajber kriminala! Istraživanja su utvrdila da su hakeri zloupotrebili njihovu platformu Google Analytics kako bi neovlašćeno preuzimali podatke o kreditnim karitcama, sa “zaraženih” e-commerce sajtova. Da vidimo kako je do toga došlo.

  Hakeri zaobišli mere sajber sigurnosti

  Prema izveštajima mnogih anti-virus kompanija i kuća za sajber bezbednost, od kojih je jedna i Kaspersky, sajber kriminalci ubacuju virus koji krade podatke, zajedno sa Google Analytics kodom čije su unošenje na sajt vlasnici dozvolili. To im omogućuje da direktno preuzimaju podatke o sredstvima plaćanja koje unose korisnici. 

  Ovo im je uspelo čak i sa elektronskim prodavnicama koje svojom politikom privatnosti kupcima garantuju potpunu zaštitu podataka. Meta napada bila je nekolicina sajtova širom Evrope i Severne i Južena Amerike koji prodaju digitalnu opremu, kozmetiku, prehrambene proizvode i rezervne delove. 

  Detalji o proceduri napada dostupni su na thehackernews.com.

  Krađa podataka o kreditnim karticama – sajber rizik vezan samo za elektronsku trgovinu, ili…?

  Krađa podataka spada u neke od najćešćih oblika sajber kriminala današnjice. Kako prenosi Forbes, u poslednjih 10 godina samo u SAD-u bilo je preko 300 krađi podataka, a broj ukradenih podataka ide i do 100.000 i više. E-commerce plaforme sve su češća meta ovakvih napada, ali u ovu situaciju mogu doći sve kompanje koje na bilo koji način čuvaju podatke svojih saradnika ili klijenata.

  E-prodavnice predstavljau naročito pogodne žrtve sajber napada zbog svojih CRM sistema, koji sadrži brojne lične podatke o kupcima. Uprkos nastojanjima vlasnika prodavnice da zaštiti svoj biznis i svoje kupce, krađa podataka o kreditnim karticama je i dalje česta pojava. Nijedan biznis više nije bezbedan.

  Međutim, postoje i dobre vesti: postoji način da rizik od sajber napada prenesete sa svoje kompanije. Sajber osiguranje je samo jedno u nizu osiguranja za e-commerce koje vam može pomoći da ublažite poslovne šokove u vašem poslvoanju.

  Zaštitite se na vreme od svih rizika koje sa sobom nosi čuvanje podataka – razmislite o sajber osiguranju. Naš stručni tim vam je na raspolaganju za sve informacije.

  Back To Top