skip to Main Content

IMATE PITANJA ZA NAS?

Kontaktirajte nas

Konsultujte se o svim vidovima osiguranja i zatražite najbolju ponudu za Vas

  Noviteti u osiguranju

  Svedoci smo ubrzanih promena kroz koje prolazi svetska privreda, kompanije i cene industrije. Tehnologije koje su jednog dana u nastajanju, sutradan su već spremne da “preuzmu svet”. Da osiguranje ide u korak sa vremenom svedoči i nastanak novih rešenja kao što je na primer sajber osiguranje. Ukoliko još malo oslušnemo tržište zapažamo i koji su to noviteti u osiguranju. Mi svmo za vas izdvojili blokčejn i njegovu primenu u osiguranju. Evo kako ova tehnologija zauvek menja ovu oblast.

  Blokčejn u osiguranju: Budućnost je stigla

  Blokčejn tehnologija možda nije karakteristična za osiguranje, ali je svakako korisna. Industrija osiguranja se vremenom suočila sa raznim modernim izazovima koji zahtevaju i moderna rešenja. Sa porastom broja pametnih uređaja koji su u upotrebi, količina podataka koji se prikupljaju i koje je moguće koristiti je sve veća i veća. 

  Međutim, prikupljanje, upotreba, i obrada ovih podataka su od presudnog značaja za osiguravače. U istraživanju koje je sprovela konsultantska kompanija McKinsey & Company ističe se da je 5-10% zahteva za isplatu osiguranja lažno. Iz tog razloga, industrija osiguranja traži rešenje kako da obradi toliku količinu podataka – jer se ništa ne sme prepustiti slučaju. Potencijalno rešenje dolazi u obliku blokčejna.

  Iako ova tehnologija možda nije kompletno rešenje izazova osiguravajućih kuća, ona pomaže da se zdrdrži poverenje, ali i obezbedi transparentnost i stabilnost. Blokčejn tehnologija je još uvek u ranoj fazi uvođenja u upotrebu, ali već postoje brojni načini kako se može uključiti u proces osiguranja, i to na polju:

  • bezbednosti informacija,
  • manevrisanja “velikim podacima” (Big data),
  • transakcija i 
  • reosiguranja.

  Da li već postoji primena ovih tehnologija u oblasti osiguranja? Čitajte dalje, odgovor će vas možda iznenaditi.

  Nexus Mutual kao predstavnik novih rešenja u osiguranju

  U potrebi da se neutrališu problemi modernog doba u osiguranju, radilo se na formulusanju blokčejn rešenja koje će reformisati ovu industriju. Tako je nastao Nexus Mutual – decentralizovana alternativa osiguranju. Reč je o rešenju zasnovanom na blokčejn tehnologiji, konkretno na platformi Ethereum – drugoj vodećoj platformi za kriptovalute. Njegova svrha je da okupi sve one koji žele da raspodele svoj rizik, ali bez uključivanja osiguravajuće kuće u taj proces.

  Za sve one koji su i talje sumnjičavi prema ovakvom rešenju, Nexus Mutual svojim članovima nudi “pametno pokriće”. Njime članovi mogu da se osiguraju od rizika u vezi sa blokčejn tehnologijom, kao što su različiti napadi i zloupotrebe “novčanika”.

  Kretori Nexus Mutual-a ne kriju da pretenduju da zamene osiguravajuće kuće i polise – bar na polju upravljanja rizikom. U budućnosti planiraju i pokretanje “novčanika” za kriptovalute , kao i još neka rešenja.

  Da li će ovakvi proizvodi modernih tehnologija zameniti rad osiguravajućih kuća i brokera? Saznaćemo uskoro.

  Želite rešenje u osiguranju posebno prilagođeno potrebama vašeg poslovanja, ali niste sigurni odakle da počnete. Mi ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja. 

  Čitamo sitna
  slova za vas

  Pomoći ćemo vam da razumete prednosti i nedostatke osiguranja. Objasnićemo vam sve detalje da biste lakše mogli da donesete odluku. 

  Sve ponude
  na jednom mestu

  Pristup svim ponudama osiguranja na jednom mestu. Bez dodatnih troškova.
  Za vas ćemo kontaktirati sve osiguravajuće kuće na tržištu.

  Skupo plaćate osiguranje?

  Postoji velika verovatnoća da previše plaćate polisu osiguranja ili da nemate odgovarajuće pokriće. Uporedite ponude i uslove i izaberite najbolje.

  Back To Top