skip to Main Content

IMATE PITANJA ZA NAS?

Kontaktirajte nas

Konsultujte se o svim vidovima osiguranja i zatražite najbolju ponudu za Vas

  Ne postoje posao ili industrije bez određenog stepena rizika. Zato stručno i pametno upravljanje rizicima u vašem poslovanju povećava organizaciono blagostanje i predstavlja stvarnu sigurnost za vas, vaše osoblje i vaše poslovanje u situacijama kada se dogodi neočekivano.

  Osiguranje opšte odgovornosti preporučujemo svim preduzećima koja u svojim prostorijama imaju kontakt sa klijentima, partnerima, dobavljačima i drugim licima. Ovo pokriće pruža zaštitu za vas, vaše osoblje i treća lica, pokrivajući finansijske troškove proistekle iz obaveze plaćanja određene naknade na ime vaše zakonske odgovornosti.

  Šta opšta odgovornost pokriva?

  Ako ste vi ili vaš zaposleni bili nepažljivi na radnom mestu i treće lice (koje nije zaposleno) je povređeno fizički ili psihički ili je došlo do oštećenje njihove imovina i pretrpljenog finansijskog gubitka, možete biti tuženi za nadoknadu. Vaša zakonska odgovornost se može ogledati u činjenici da niste pokazali razumnu brigu za druge, a dodatna okolnost je i to što se incident desio u vašim prostorijama. Naravno, podnosilac odštetnog zahteva će morati da dokaže vašu nemarnost i svoj gubitak, a tužba na kraju ne mora biti uspešna. Međutim, vi ćete svakako morati da se branite protiv takvih tužbi, što takođe zahteva finansijska odvajanja.

  Osiguranje opšte odgovornosti vas pokriva za finansijski gubitak koji možete pretrpeti na ime sudskih troškova, kao i za iznos koji ste u obavezi da platite kao naknadu na osnovu zahteva podnetog protiv vas ili vašeg osoblja.

  Ovo pokriće ima kapacitet da vama i vašem poslovanju uštedi stotine hiljada dinara na ime pravnih troškova i može predstavljati ključnu razliku između uspeha ili neuspeha vaše organizacije.

  Osiguranje produktne odgovornosti je obično uključeno uz polisu opšte odgovornosti i neophodno je ukoliko prodajete proizvode, vršite snabdevanje ili isporučujete robu na tržištu. Ova polisa stupa na snagu u slučaju da vaša roba odnosno proizvod izazove štetu. Neželjeni događaj može uključivati povrede, smrt ili ekonomski gubitak prouzrokovan oštećenjem ili uništenjem drugog dobra, zemljišta, zgrade ili opreme. Od suštinskog značaja za bezbednost vašeg poslovanja je posedovanje valjane polise produktne odgovornosti, koja pokriva rizike povezane sa nedostacima nekog proizvoda. Nedostatak može biti prouzrokovan neodgovarajućim:

  • Dizajnom
  • Izradom
  • Skladištenjem
  • Isporukom
  • Uputstvom
  • Pakovanjem
  • Reklamom
  • Upozorenjem

  Ovaj rizik je još izraženiji ukoliko kompanija svoju robu plasira na međunarodno tržište, naročito zbog razvijene i dosledno sprovođene sudske prakse. Takođe, iznosi naknada međunarodnih sudova višestruko premašuju odluke domaćih sudova.

  Kompanije koje se bave trgovinom često smatraju da nisu odgovorne za robu, jer je nisu proizvele. Velika greška koja može izazvati nesagledive posledice, jer samim puštanjem robe u promet kompanije postaju zakonski odgovorne za sve eventualne štete.

  Naša rešenja

  Najnoviji blogovi

  Back To Top