skip to Main Content

IMATE PITANJA ZA NAS?

Kontaktirajte nas

Konsultujte se o svim vidovima osiguranja i zatražite najbolju ponudu za Vas

  Osiguranje od pandemije

  Jedan od najvećih svetskih događaja u svetu tenisa, Vimbldon, otkazan je zbog situacije sa korona virusom. Nakon vesti koja je rastužila mnoge ljubitelje “belog sporta”, objavljene su i informacije da je ova pojava aktivirala klauzulu o pojavi zaraznih bolesti, u okviru polise osiguranja organizatora. Osiguranje od pandemije donelo je organizatorima Vimbldona naknadu koja će bar malo ublažiti izgubljen prihod. Pročitajte kako je do toga došlo.

  Osiguranje od pandemije: poslovni potez pre nevremena

  Organizacija sportskih događaja, kao deo industrije zabave, jedna je od delatnosti koje su najviše pogođene situacijom globane infekcije. Procenjuje se da će pandemija korona virusa (COVID-19) organizatore Vimbldona koštati oko 250 miliona funti

  Na sreću, Vimbldon će, na osnovu specijalne klauzule u svom osiguranju, dobiti oko 114 miliona funti ( oko 141 milion dolara), koji će bar malo ublažiti gubitke. Nameće se pitanje: Kako su oni mogli da znaju da će da nastupi ovakva situacija, te su se odlučili za osiguranje od pandemije? 

  “Pobeda voli pripremu”

  Organizatori turinira “Vimbldon” ažurirali u svoju polisu osiguranja pre skoro 20 godina tako što su joj dodali i klauzulu za osiguranje od zaraznih bolesti. Povod za taj korak bila je pandemija SARS-a 2002. godine, nakon čega su shvatili da bi ovako nešto moglo da se ponovi. Rizik za to je bio prevelik.

  Da su oni pažljivo ispitali sve opcije govori i podatak da su se osigurali protiv svih mogućih rizika koji mogu pretiti redovnom održavanju turnira. Tu spadaju čak i rizici kao što su pandemija, teroristički napad, pa čak i smrt monarha, nakon čega bi čitava zemlja bila u žalosti.

  “Srećni smo što smo imali osiguranje i to će nam pomoći. Brokeri i svi drugi uključeni u realizaciju osiguranja su bili odlični za saradnju, ali još uvek imamo mnogo posla”, izjavio je Ričard Luis, generalni direktor Vimbldona za “The Gardian”.

  Osim Vimbldona, zbog ove situacije otkazan je i turnir “British Open”, koji je takođe imao osiguranje od pandemije.

  Kako funkcioniše ovaj tip osiguranja i kakba bi polisa bila potrebna vašem biznisu? Možemo vam pomoći oko toga.

  Back To Top