skip to Main Content

IMATE PITANJA ZA NAS?

Kontaktirajte nas

Konsultujte se o svim vidovima osiguranja i zatražite najbolju ponudu za Vas

  Sajber iznude prete i manjim biznisima

  Čak iako vaša kompanija ne posluje u oblasti IT usluga, u cloud-u ili isključivo na internetu, i dalje postoji ozbiljna pretnja od ransomware-a. Sajber iznude mogu naneti štetu poslovanju i renomeu kompanije žrtve čak iako do povraćaja podataka dođe.

  Do skoro je vladalo uverenje da su mala i srednja preduzeća bezbedna od ransomware napada. Vlasnici ovakvih kompanija često misle da je sajber zaštita i sajber osiguranje iznad njihovih finansijskih mogućnosti, ili da njihovo poslovanje nije “dovoljno važno” da bi ga neko napao. Međutim, upravo takav stav čini ih ranjivijim za napad koji može biti usmeren i na softver i na hardver.

  Način na koji ove kompanije mogu doći u dodir sa “zaraženim” datotekama su prevare preko imejla – “phishing“. Ovakva elektronska pošta sumnjivog sadržaja sve češće se javlja i u našoj zemlji, a sadrži priloge ili linkove koji vode direktno ka datotekama koje sadrže virus. (Bankar.rs)

  Kada zloamerni program (malware) dobije pristup podacima, on ih kriptuje i kompanija gubi pristup i vlasništvo nad njima. Tada se traži otkup – ransom, pa odatle i naziv ovog programa – ransomware. (Insurance Business)

  Često zaboravljamo da poslujemo u svetu kada su sajber iznude sve kompleksnije i stalno evoluiraju. Njihov cilj više nisu samo velike, multimilionske kompanije i holdinzi, već preduzeća svih veličina.

  Baš iz tog razloga, od ključne važnosti je da kompanije budu svesne značaja zaštite od sajber kriminala. (Kaspersky) Za više informacija pogledajte naš infografik o jednom od prethodnih sajber napada.

  Sajber kriminal ne možemo u potpunosti predvideti, ali ipak možemo da preduzmemo neke korake. Sajber osiguranje ima za cilj da vas zaštiti u slučaju brojnih kritičnih situacija kada je u pitanju sajber iznude i sajber kriminal generalno.

  Razmislite koliko vama vredi sajber sigurnost vaših poslovnih podataka. Ukoliko razmišljate o sajber osiguranju kontaktirajte nas, i naš stručni tim će razrešiti sve vaše nedoumice.

  Back To Top