skip to Main Content

IMATE PITANJA ZA NAS?

Kontaktirajte nas

Konsultujte se o svim vidovima osiguranja i zatražite najbolju ponudu za Vas

  Godišnji pregled Sajber osiguranje u centru interesovanja kompanija

  2018. godinu obeležile su brojne afere u vezi sa curenjem podataka, ali i drugog sajber kriminala. Najviše “buke” svakako je izazvao incident u kojem su glavni akteri bili Facebook i Cambridge Analytica. Koliko god da su ovi događaji bili štetni, ipak su doneli i nešto dobro: otvaranje poglavlja o zaštiti podataka.

  S obzirom na ogromno medijsku pažnju koje su izazvali ovi incidenti, ne čudi što je naglo poraslo interesovanje za sajber osiguranje. Značaj ovog rešenja u osiguranju prve su, očekivano, prepoznale IT firme, i to kao obaveznu dopunu polise za osiguranje od profesionalne odgovornosti. Povezivanje ova 2 polise naročito je značajno za poslovanje kompanija koje koriste cloud tehnologiju, zbog rizika koji se javljaju njenom upotrebom.

  Dosta se pričalo i o GDPR (Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti), naročito od kad je počela i zvanično da se primenjuje od 25. maja 2018. godine. Ukoliko želite da saznate više o ovoj regulativi preporučujemo vam da proučite naš kratak vodič kroz GDPR i sajber bezbednost.

  Na osnovu naših podataka i razgovora sa klijentima, možemo da kažemo da očekujemo porast interesovanja za sajber osiguranje i od strane firmi van IT sektora, naročito ako imamo u vidu usvajanja i stupanja na snagu novog zakona o privatnosti podataka.

  Privatno zdravstveno osiguranje sve traženije

  Zanimljivo za proteklu 2018. godinu bilo je i to da su, pored IT firmi i startapa, i klasične kompanije počele da se više interesuju za privatno zdravstveno osiguranje! Čini se da su ovome doprinele i informacije iz HR sektora, koje govore u prilog ovog tipa osiguranja kao jedne od najvažnijih beneficija pri zapošljavanju ili zadržavanju kvalitetnog kadra.

  Interesuje vas na koja polisa osiguranja rešava problem curenja podataka ili drugih potencijalnih problema IT poslovanja? Informišite se o tome direktno kod našeg stručnog tima i kontaktirajte nas dok šteta ne postane prevelika.

  Back To Top