skip to Main Content

IMATE PITANJA ZA NAS?

Kontaktirajte nas

Konsultujte se o svim vidovima osiguranja i zatražite najbolju ponudu za Vas

  kran

  Koliko god da kao vođa projekta anticipirate moguće probleme i „uska grla”, uvek se može desiti i nešto što će vas ostaviti bez odgovora. Igrom slučaja, skoro smo naišli na situaciju gde je cela ulica (Takovska) blokirana zbog krana na gradilištu koji se nakrivio. Kod ovakvih stuacija pomaže osiguranje objekata u izgradnji.

  Iako nije došlo ni do kakve nezgode, ovaj događaj je prouzrokovao razne neplanirane troškove za građevinsku kompaniju:

  • troškovi vremena – odlaganje radova i pomeranje rokova,
  • finansijski troškovi – dodatni radovi na saniranju nezgode, plaćanje dodatnih dnevnica, moguće kazne zbog neispravne opreme.

  Šta je moglo da se uradi? Da bi se izbegli neplanirani finansijski gubici poželjno je da svi učesnici izgradnje imaju zaključeno adekvatno i kvalitetno osiguranje.

  Za slučaj kao što je ovaj predviđena je posebna vrsta osiguranja: Osiguranje objekata u izgradnji i montaži (CAR/EAR), koje se često javlja i kao jedan od uslova prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji. Osiguranje može ugovoriti investitor ili glavni izvođač, dok su osigurani svi učesnici u projektu.

  Želite da saznate kako vam ovo osiguranje može pomoći? Posetite naš sajt i deo posvećen osiguranju objekata u izgradnji. Imate neka pitanja? Naš stručni tim će vam rado odgovoriti i pripremiti najbolje rešenje za vas.

  Back To Top