skip to Main Content

IMATE PITANJA ZA NAS?

Kontaktirajte nas

Konsultujte se o svim vidovima osiguranja i zatražite najbolju ponudu za Vas

  Zadržavanje radnika Kako životno osiguranje za firme pomaže

  Možda ste kao fizičko lice već susretali sa pojmom životnog osiguranja. Mnogi od nas ga uzimaju kao dodatnu sigurnost uz privatno penziono osiguranje, a nekima je prioritet da obezbede svoju porodicu u slučaju nekog neželjenog događaja. Međutim, u poslednje vreme životno osiguranje za firme postaje sve popularnije. Zašto treba da razmislite o uzimanju ove polise i za vašu kompaniju? Čitajte u nastavku.

  Šta je životno osiguranje za firme

  Da bismo napravili uvod u životno osiguranje za firme, trebalo bi da se podsetimo šta je to životno osiguranje, ili osiguranje života, generalno. Reč je o polisi osiguranja koja je štednog karaktera, ali koja dodatno obuhvata i pokriće smrti osiguranika. To u praksi podrazumeva isplatu odgovarajuće osigurane sume korisnicima osiguranja u slučaju smrti, ili po isteku polise.

  Osiguranje kao benefit za zaposlene

  Kada je životno osiguranje za firme u pitanju, osnova je ista, ali je procedura drugačija. Reč je o kolektivnom osiguranju koje organizacija (pravno lice) uzima u korist svojih zaposlenih, kao vid benefita. Osigurana lica mogu biti svi zaposleni kod poslodavca, starosti od 12 do 74 godine, članovi sindikata, ili pojedinci radno angažovani u kompaniji van radnog odnosa.

  Kolektivno životno osiguranje za firme može se zaključiti kao:

  • životno osiguranje zaposlenih za slučaj smrti ili doživljenja
  • dodatno osiguranje zaposlenih za slučaj težih bolesti.

  Koja je korist za zaposlenog?

  U nekoliko navrata spomenuli smo da je životno osiguranje popularan benefit za zaposlene, ali u čemu tačno leži korist od ove polise?

  Životno osiguranje se aktivira u sledećim slučajevima:

  1. Usled smrti osiguranika – korisniku osiguranja se isplaćuje ugovorena osigurana suma.
  2. Usled doživljenja – po isteku određenog vremena (najčešće 10 do 20 godina), ukoliko je osiguranik živ, isplaćuje mu se ugovorena osigurana suma, uvećana za ostvarenu dobit.
  3. Usled nastanka neke od težih bolesti (kancer, moždani ili srčani udar, transplantacija organa) isplaćuje se ugovorena osigurana suma.

  Ove tri stavke govore o tome kako osiguranik ili njegovi najbliži imaju koristi od ove vrste osiguranja, šta god da se dogodi.

  Benefiti za radnike – da li su dovoljni za zadržavanje stručnog kadra?

  Već smo spomenuli da životno osiguranje za firme predstavlja dodatni benefit za zaposlene. Ono se obično ugovara uz obavezno zdravstveno osiguranje i dobrovoljno zdravstveno osiguranje – koje je već postalo standard pri zapošljavanju u mnogim industrijama, čak i u našem regionu.

  Zaključivanjem polise životnog osiguranja, kompanija pokazuje da joj je stalo za dobrobit svakog zaposlenog, ali i njegovih bližnjih. Međutim, da li je to dovoljno za zadržavanje radnika? Zavisi od brojnih faktora.

  Životno osiguranje za firme kao “Loyalty program”

  Svaka organizacija koja zastupa princip kontinuelnog poslovanja posvećeno radi na uvećanju baze radnika koji, nakon što započnu karijeru u toj kompaniji, u istoj i ostaju da se profesionalno razvijaju. Ukoliko je to način rada i vaše kompanije, dodatne povlastice će svakako doprineti lojalnosti radnika kompaniji.

  Zadovoljni zaposleni

  Ukoliko mislite da su dodatni benefiti kao već spomenuto privatno zdravstveno osiguranje ili životno osiguranje za zaposlene samo bespotreban trošak za firmu, onda ne spadate u grupu kompanija koje žele da rastu i razvijaju se. To nije moguće bez stručnog i posvećenog kadra.

  Gledajte na ove dodatne benefite za zaposlene kao na svojevrsni “Loyalty program”, gde zaposleni dobijaju sve veću vrednost što su duže uz vas. Na ovaj način, vi ulažete u odnos sa zaposlenima i u njih, pokazujete im da vodite računa o njima i olakšavate im da se više fokusiraju na svoj posao, a manje brinu o egzistencijalnim pitanjima.

  Da li su benefit za zaposlene potrebni? Neizostavno! Da li su dovoljno? Ni približno. Uz uvođenje ovih dodatnih povlastica i ulaganja u zaposlene, pobrinite se da ste najpre obezbedili osnovne uslove rada i konkurentsku novčanu nadoknadu za rad. 

  Uz odgovarajuću platu i pažljivo osmišljen sistem bonusa, ni za vas ni za vaše zaposlene nema zime!

  Interesuje vas životno osiguranje za firme i želite da ga ponudite i vašim zaposlenima? Na pravom ste mestu! Kontaktirajte VIB stručni tim i mi ćemo osmisliti najbolje rešenje za vaš biznis kada je reč o osiguranju.

  Čitamo sitna
  slova za vas

  Pomoći ćemo vam da razumete prednosti i nedostatke osiguranja. Objasnićemo vam sve detalje da biste lakše mogli da donesete odluku. 

  Sve ponude
  na jednom mestu

  Pristup svim ponudama osiguranja na jednom mestu. Bez dodatnih troškova.
  Za vas ćemo kontaktirati sve osiguravajuće kuće na tržištu.

  Skupo plaćate osiguranje?

  Postoji velika verovatnoća da previše plaćate polisu osiguranja ili da nemate odgovarajuće pokriće. Uporedite ponude i uslove i izaberite najbolje.

  Back To Top